Treenitatsit Kalajoella

On kuntosaliharrastajia ja harrastajakuntosaleja. Liikuntaa harrastavia ja siihen hullaantuneita tavallisia ihmisiä. Minä kuulun jälkimmäiseen, tervettä tai ei, hurahtamaan taipuvaista sorttia joka tapauksessa. Niinpä bodauskaan ei ylety ainoastaan omien tai asiakkaideni lihasten kasvattamiseen vaan tykkään kierrellä erilaisilla saleilla; aistia tunnelmia, testailla kuntosalilaitteita ja suorituspaikkoja sekä tutustua samanhenkisiin ihmisiin ympäri Suomea. Saliturismista on muodostunut sattumalta eräänlainen harrastuksen muoto ja lisä varsinaiseen intohimoomme eli treenaukseen ja kuntosaliharjoitteluun yhdessä treenikaverini kanssa. Kalajoen TatsiGym on nyt yhdeksäs kuntosali, josta kirjoitan blogiini pätkän. Edellisen salituristipostauksen (Fitness Time Florida) jälkeen olemme treenanneet parissakin kirjottamisen arvoisessa kuntosalissa reissuillamme (mm. Colyseum Vantaalla), mutta päätin palata niihin myöhemmin. Miami Beachiltä siis suoraan Kalajoen hiekoille, hyvä jatkumo biitseillä !

TatsiGym sattui, niin kuin moni muukin hieno ja yllättävä juttu, puhtaasti vahingossa reissulla silmääni. Salin verkkosivut ”kuntosalit Kalajoella” -googlauksen jälkeen olivat vielä niin kesken eräiset, että suurin piirtein sikaa säkissä lähdettiin kokemaan. Niin paljon kuin somessa skrollailen ja alaa seuraan, niin tämän salin etukäteishypetys ja mainokset olivat jääneet minulta huomaamatta. Hyvä niin, eipä ollut ylisuuria odotuksia etukäteen. Neitseellinen tunnelma ja arviot siis sen mukaiset. Tässä kohtaa on hyvä myös muistuttaa sekä sinua että minua, että makuasioiden kanssa painitaan ja kaikille kaikkea ei ole missään. On mieltymyskysymys hyvin pitkälle siis se minkälaisesta salista tykkää ja kuinka paljon sellaisia edes miettii.

TatsiGym oli auennut asiakkaille vasta parisen viikkoa sitten, niinpä jonkintasoiseen keskeneräisyyteen valmistauduttiin. Kertalipun salille sai ostettua joko Usport- urheiluvaatekaupasta (Hiekkasärkkien kauppakeskuksessa) tai suoraan verkkokaupasta, respasta tietysti aukioloaikoina. Liikkeellä oltiin arkisena kesäpäivänä ja aamusta, joten hiljaista vielä oli. Salin respa oli mustan sävyinen, tyylikäs, uudelta tuoksuva ja sisustukseltaan heti ensisilmästä harkitun ja hiotun oloinen. Utelias ”WAU” lipui melkein suusta ja siitä tiedän itse, että odottaa sopii jotain spesiaalia. Pidempään toimineilla saleilla fiiliksen ja ”salin hengen” aistii yleensä jo aulassa. Uusilla saleilla on täyttämätöntä tilaa tässä suhteessa ja siitä täytöstä vastaavat salin vetäjät, omistajat ja asiakaskunta. Vaikka treeni on treeniä tekee sitä missä hyvänsä eikä rautaa huijata oli fengsuit miten päin tahansa, väitänpä että salin hengellä on väliä. Motivoivaan ja hyvään treeniympäristöön on kiva tulla treenaamaan ja päälle jää hyvä fiilis.

TatsiGym koostuu kahdesta eri osasta, joiden välissä on respa/aula. Käytävä yhdistää osia, tilaa on yhteensä yli 500 neliötä. Tämä jako vaikutti hyvin toimivalta ratkaisulta, tykkäsin ensituntumalta. Toiminnallisen treenin välineet ja tilat sekä cardio-laitteet olivat toisessa osassa ja toisessa perinteisempi kuntosalin puoli. Hiljaista oli kuin huopatossutehtaalla, äänentoistolaitteet olivat vielä tuloillaan. Koska aikaa ja voimia oli meillä rajallisesti, keskityimme vain kuntosaliosastoon ja laitevalikoimaan. Silmiin osui Gym80 ja Matrixin vehkeitä sekä pari JÄREÄÄ nologo-laitetta(jalkaprässi ja hack-kyykkylaite). Laitevalikoima vaikutti saman koko luokan peruskuntosaleja mielenkiintoisemmalta. Ammattilaisen ja intohimoisen treenaajaan käsiala näkyi selkeästi, useampi täsmä hankinnalta vaikuttava laiteratkaisu näytti salilla olevan.

Vetolavoja oli kolme, ja todella hyvää tekoa kaikkinensa. Levytangot -OMG välihuomautuksella, tangolla kun on väliä (sen ovat kuulleet luultavasti myös asiakkaani), ja levykiekkoja mahtava kasa. Maastavedolla selkätreeniin kiinni ja lava testiin. Ei moitteen sanaa, tykättiin. Lastaustunkkia kylläkin kaipailtiin, kiekkoja kun punotaan yhdessä treenatessa joka sarjan välissä. Selkätreeni jatkui tuetulla T-tankosoutulaitteella, joka oli hyvä, löytyi kerrankin oikea puola jaloille eikä asentoa tarvinnut hakea. Ylä- ja alataljat olivat Gym80 neljän laitteen kompleksissa, jotka olivat perushyviä. Kahvoja ja tankoja oli pienehkö perusvalikoima, suoraa tankoa ja vähän erilaista ”härpäkettä” liikevariaatioihin etsiskelin, otaksun että näihin tulee päivitystä jossain kohtaa (tai sitten en vaan aarteita löytänyt 😊 )

Treenin lopuksi hinkattiin hartiaseutua joka suunnalta käsipainoilla, joita oli aina 40 kiloon asti. Sekä henkilökohtaisesti että rohkeasti treenikaverin puolesta totean, että nelikymppiset ovat jo ihan riittävät morkulat. Epäilen kyllä, että joku voimamies todennäköisesti haikailee vielä suurempien perään. Matrixin yhdistelmälaite (Beckdeck rinnalle + takaolkapääsoutulaite) oli ihan uutuusmalli meille, testattua tuli sekin: Perushyvä ilman suurempia hurraa huutoja, mutta toisaalta hurrata voisi ihan vain siksi, että sellainen salilta löytyy. Kaikki kun ei ole itsestään selvää kuntosalimaailmassakaan mitä laitehankintoihin tulee. Tässä asiassa suurinta roolia näyttelee salin omistajan oma harrastuneisuus, intohimo ja halu palvella asiakkaita. TatsiGymillä nämä tuntui osuvan enemmän kuin kohdalleen (Rauli on huipputyyppi 🙂 )

Kun päivän selkäohjelma saatiin veivattua maaliin olikin sitten leikin aika. Tatsilla hypättiin nologo prässiin ja hackiin sekä käytiin käsiksi rintalaitteisiin. Prässissä ja hackissa oli enemmän raskasta rautaa kuin joillain saleilla yhteensä. Jalkalevyt olivat niin isoja, että ei pitäisi olla ongelmia jalkojen sijoittelussa olit sitten miten pitkä hyvänsä tai haluat treenata vaikka spagaatti asennossa. Ja mikä liikerata, ystävät hyvät ! Jos jotain TODELLA hyvää haluatte testata, niin käykää TatsiGymillä ja jumpatkaa jalat läpi. Ette tule pettymään. Näiden mustien monstereiden tarina paljastui salilta lähtiessä, kun omistaja Raulin kanssa jutusteltiin. Eli ne olivat mittatilaustyönä Iisalmessa teetettyjä uniikkikappaleita, jotka olivat viilautuneet mittoihinsa omistajan ameriikan matkalla. Jalkaprässin kulma äärimmäisen hyvä (37 astetta, jos oikein muistan, tavanomaisen 45 tilalta), jalkalevyt isoimmat ikinä ja kuminauhoille valmiit sijoituspaikat. Huippulaitteita, näitä et missään muualla näe 😊  Paljon kehuttua Matrixin vaakaprässiä kävin testaamassa myös ja kyllä muuten toimi. Eri laitevalmistajan samantyyppiseen versioon ja järjettömän hyvään prässiin rakastuin Miamin FitnessTimellä, molemmissa näissä on selkänojan muotoilu ihan huippu ja liikesuunta- ja rata täydellinen.

Rintalaitteet tuntuivat myös osuvan hyvin kohdilleen. Matrixin kiekoin lastattavia malleja, joista tykkäsin paljon, näissäkin kun on eteen tullut monenlaista kummajaista. Lantionnostoon oli tarjolla multilaite, jolla sai tehtyä paljon muutakin kuin hipthrustia. Levytangolla ja kuminauhoilla viritettynä laitteen liikepankki oli kattava ja värikäs 😊 Laite jäi kuitenkin testaamatta mikä harmitti jälkeenpäin, koska vastaavaa en ole ennen kokeillut. Ensi kerralla sitten rintatreeni ja lantionnostohelvetti eri liikevariaatioin ohjelmaan 😊

Mitäs muuta ? Ilmastointi toimi ja ilma liikkui, johon paikassa on satsattu erityisesti. Avarat ja valoisat tilat (luonnon valoa ja erilaisia lamppuja jopa ihailtavaksi asti), sisustus raikkaan mustanvihreä ja pelkistetty. Pukuhuoneissa satsattu oikeisiin kohtiin eli ei kaappeja vaan naulakot ja penkit kunnon pukkarin hengessä (pienet lukolliset kaapit kyllä sitten käytävällä niitä tarvitseville). Naisten vessa <3….okei menkää typyt käymään, se on todellakin hulppea timantti ! Sorruin jopa vessaselfieen siellä, mitä ei ole tapahtunut sitten Legion Gymin.

Jos asuisin Kalajoella tai vähän kauempana preerialla, niin tämä olisi mun Sali. Jopa niin, että vähän jo kateeksi käy teitä, jotka pääsette TatsiGymille treenaileen. Vahva suositus niin paikallisille kuin turisteille, ottakaa salivermeet mukaan, tätä ette halua missata. Mukavaa vaihtelua valkoisen pallon lätkintään, biitsillä löhöilyyn ja tietysti maastopyöräilyyn.

Kiitos Rauli, oli kerrassaan huikeaa vaihtaa ajatuksia ja kiitos, olet tehnyt äärimmäisen hyvää työtä täydellä sydämellä,suurella intohimolla ja asiakkaitasi ajatellen onnistuneen helmen Suomen kuntosalikartalle. Kokoluokkansa ykkösiä varmasti tässä maassa.

-M-

Linkki TatsiGymille https://www.tatsigym.fi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s