Kylässä GYM- Fitness Villagessa

cofHola! Heinäkuun alussa Espanjan tuulet puhalsivat hyvät hiet pintaakin syvemmälle Helsingin reissullamme vaikka varsinaiset sikahelteet olivat vasta tuloillaan. Salituristivierailu tehtiin tällä kertaa Kaisaniemessä sijaitsevaan GYM Fitness Villageen, yhteen suomalaisen kuntosaligenren mielenkiintoisimmista saleista. Tässä energisen oloisessa uudessa salikonseptissa yhdistetään nimittäin treenaus ja pelimaailma. Valitettavasti en ole yhtään pelinainen, en edes millään elämän osa-alueella, saati oikea pelaaja, joten tämän yhdistelmän kommentoiminen jää tässä vain mainintaan. Fitness Villagen verkkosivuilta löydät lisää infoa pelijutuista, jos näiden kahden asian yhdistäminen sinua inspiroi (linkin löydät lopusta). Pelata ei kuitenkaan tarvitse päästäkseen täällä treenaamaan 🙂 Miten ”Hola! – Uno, dos, tres…” – Espanja tähän juttuun liittyy selvinnee jutun edetessä.

Fitness Village sijaitsee Kaisaniemen metroaseman kyljessä, joten kulkuyhteydet sinne ovat loistavat. Tykkäsin heti sisälle astuessani salin fiiliksestä ja värimaailmasta (energistä punaista mustan ja harmaan lisänä sopivasti). Sisustus ja yleisilme kymppi, vaikka tilat ovat osittain aika matalat hallimaisiin saleihin verrattuna. Luonnonvaloa ei ole eikä tule sijainnista johtuen. Valoa ja avaruuden tuntua loi kuitenkin aivan huikea laiteosastolla oleva kattoratkaisu (kts.kuva), vain taivas rajana -mentaliteetilla voi hyvinkin treenata.

sdr

Suuren maailman tuntua pilvenpiirtäjien alla-

FitnessVillage tuntui aluksi sokkeloiselta eri osastoineen, mutta oikeastaan tämä olikin ihan mukavaa vaihtelua enemmän yhdessä tilassa treenaamaan tottuneelle. Pilvenpiirtäjien juurella oli ns.fitnessosasto, jossa oli kuntosalilaitteita sekä painopakallisia että vipuvarsilaitteita, kelkkarata, käsipainoja, taljoja, cardio-laitteet jne. Salin toisella kulmalla sijaitsi ”oldschool” -osasto. Näiden lisäksi vastikään avatuissa uusissa lisätiloissa oli mm.vetolava, punnerruspenkki ja toiminnalliseen treeniin hyvänkokoinen paikka ja välineet. Tätä kaikkea täydensi todella hieno ryhmäliikuntatila, jossa pyöri monenlaista virtuaalijumppaa (LesMils). Uudella puolella katto oli korkealla ja ilmatilaa vähintäänkin riittävästi. Lämmintä eli kunnon hikipisaraa ja punaista poskea silti riitti niinkuin viime kesänä kaikkialla muuallakin. Kuumuus, jota nyt syyskuussa voi muistella…lämmöllä ❤ Koska lisätilat olivat vielä tuoreet, laitteet ym. hakivat kuulemma vielä paikkaansa ja välttämättä nämä tuolloin näkemämme laitteiden sijoitteluratkaisut eivät olleet pysyviä. Olikohan vielä jotain uutta laitetta tulossakin? Salia meille esitteli muuten pirteän reipas ja energinen PT 🙂 Kiitokset Sinulle lajitoveri.

Salilaitteisto oli kattavan riittävä ja riittävän kattava. Salituristin treenit täällä osui selkä+rinta -supersarjatreeniin. Eka treeni kolmijakoisesta supersarjoihin perustuvasta treeniohjelmasta, jolla vedettiin koko kesä, ja taidettiinpa sitä taputella vielä pitkälle syksyyn. Joka tapauksesssa treeni onnistui oikein hyvin vaikka venyi pitkähköksi jälleen kerran laitetestauksen ja extraliikkeiden seurauksena. Treenin lopuksi tuli extempore-ajatus räkkivedosta ja nimenomaa polven alta tehtynä. Sepä osoittautuikin haasteelliseksi liikeversioksi täällä. Räkistä loppui nimittäin varat polven alta vetoon ja step-lautaa jykevämpää koroketta ei näkynyt. Kävimme sitten testaamassa vetolavan muutamilla maastavedoilla. Lava oli hyvä, mutta ne vedot, huoh! No jaa, räpistelyksi meni, mutta lava tuli testattua ! Peilejä tuli tosin ikävä, niihin kun on päässyt tottumaan ja itsestänsä katseella mittaa ottamaan.

Fitness Villagen salilaitteisto on pääasiassa LifeFitnessiä ja HammerStrenghtiä. Tällä salilla erityisesti mieleen jäi LifeFitnessin painopakallinen rintapunnerruslaite; huikean hyvä vastuskäyrä, jollaiseen en ole ennen törmännyt. ”Mukaan otettavaa” mallia ja viisi tähteä tälle. Oli myös kiva todeta, että jälkimaku laitteesta oli sama, mikä kehonrakennus ”maestro” Heinosella, jonka kanssa oli ilo ja kunnia jakaa ajatuksia treenauksesta ja laitteista treenin lomassa. Tuore kehonrakennuksen Espanjan mestari, joten juttua kesän kisoista riitti. Espanjan tuulet… Pakko tietysti taas tunnustaa, et kyllähän tämä jutustelu myös motivoi ja pirusti. Ja jos olet aikaisempia kirjoituksiani lukenut niin tiedät, että Tommi-fanihan minä olen 🙂 Hyvät jutut ja melkein ikätoveri, heh….
Lisättäköön, että minä olen se vanhempi, mutta kokemuksesta en edes samalla rivillä ääh.. edes samassa jutussa viitsi kirjoittaa.

Selkäpuolen laitteista pidin molemmista LifeFitnessin vipuvarsi-soutulaitteista (low- ja high-row). Kerrassaan loistavia! Mainitsemisen ellei ihan ylistämisen arvoinen laite oli myös Hammerin vatsarutistuslaite, mikä taas ihmetytti ihan itseänikin. Kummallisesti tuosta laitteesta saa niin erilaisen pienin, lähes näkymättömin eroin, ja tässä tapauksesssa vatsapalikoiden veistäjälle loistokkaan liikeradan ja tuntuman. (Lue: helvetillisen poltteen vatsaan)

OldSchool-osastolla oli hyviä kuvia seinällä lisäämään tekemisen tunnelmaa. Näissä tietty omaleimaisuus on mielestäni plussaa, monenlaista on salien seinillä tullut nähtyä, ja en väheksy niiden tuomaa fiilistä ollenkaan, vaikka jollekulle voi olla ihan sama mitä seinillä on tai on olematta seinien väreistä puhumattakaan. Tässä tilassa oli käsipainoja hyvät setit, penkkiä, räkkiä, osa jalkalaitteista ym.

btrhdr
Old School -osasto

Jalkalaitteissa oli mukavasti muuutama meille erikoisempi laite, joita ehdittiin hieman testailla. Mielenkiintoisimmat ja viiden tähden arvoiset olivat HammerStrenghtin selkäystävällinen hack-kyykkylaite ja LifeFitnessin jalkaprässi.

btrhdr
LifeFitness jalkaprässi

Molemmissa sai hyvän tuntuman pitkällä liikeradalla ainakin meidän välityksillä. LifeFitneksen prässissä oli erikoinen kulma eli ei niin pysty kuin yleensä perusprässeissä on, mutta ei taas lähellekään vaakaprässiä. Siis ”välimallin” laite, jossa olisi ollut kiva vetää kova setti jaloille, mutta se rääkki jäi nyt ensikertaan. Veikkaisin, että tällä onnistuu rassata jalkoja polviystävällisesti vähän isoimmin painoin kuin useimmissa pystympi kulmaisissa prässeissä. Uskoakseni tämä on aika harvinainen prässimalli Suomen kuntosaleilla, käykäähän testaamassa!

FitnessVillagessa oli siistiä ja salituristin ”treenifengshuit” kohdallaan, jota ei ihan joka paikassa tapahdu. Tunnelma salilla oli hyvä ja energinen vaikka puolen päivän seutuvilla oli hiljaista. Iltapäivällä pois lähtiessämme oli jo väkeä enemmän.

btr
Naisten pukuhuoneesta

Pukuhuoneet ja pesutilat saunoineen olivat luvattua viittä tähteä, samoin salituristien vastaanotto ja palvelu. Todella mukavat fiilikset treenireissusta ja salivierailusta jäi, tänne palataan vielä. Tämä salikaan ei tietysti elä ja hengitä yksistään turisteista. Jos asut, opiskelet tai työskentelet lähellä Kaisaniemeä, tai se osuu mukavasti metromatkasi varelle, niin käyhän tutustuun FitnessVillageen. Saattaapa käydä niinkin, että kortin tänne hankit. Minä kyllä treenaisin, ja ennenkaikkea viihtyisin, tällä salilla jos asuisin seudulla. Yhdellä salilla ei ole aina kaikkea ja ihan kaikille, eipä siis täälläkään. Tositreenaajalla tai innostuneella harrastajalla voi olla yhtäaikaa käytössä useampikin salikortti, itselläni niitä oli parhaimmillaan 3,  – meillä kun kaikilla on oma juttumme! Treenaamalla eri saleilla saa sopivasti vaihtelua treeniin. Lisäksi saa tehtyä erilaisia täsmätreenejä siellä missä on parhaimmat speksit kuhunkin treeniin ja siihen itselle mieleiset laitteet. Fitness Villagessa on kuitenkin sekä aloittevalle että tavoitteelliselle aktiivitreenaajalle kaikki mitä hyvään treeniin tarvitsee mukavassa, motivoivassa ja siistissä ympäristössä, joten yksikin kortti kyllä riittää. Tämä kun oli kaikin puolin mukava paikka. Suosittelen,

-Let the force be with You

-M-

Linkki Kaisaniemeen ->
GYM- Fitness Village

Yllätysten Kuusamo – salituristi vol. 6
Kolmen tunnin kierros FitTammistolla -salituristi vol.5
Levi WellnessClubilla -salituristi vol.4
AthleteGym Tornio -salituristi vol.3
Selkää Legion Gymillä – salituristi vol.2
Voimalaitos Merihaka -Salituristi vol.1


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s