Yllätysten Kuusamo – salituristi vol. 6

Suomen maata kiertävän treenaajan elämä on yllätyksiä täynnä. Iloisia, huippu fiiliksiä herättäviä hetkiä kuntosalilla! …Hemmetti soikoon, aikuinen ihminen ja vielä kiljahtelee melkein ääneen painonnostolavan nähdessään, ei taida olla ihan normaalia? Sanottakoon heti että siihen normaaliin en ole tainnut ikinä pyrkiäkkään vaikka mielelläni toki täysjärkiseksi itseni luen. Useimmiten 🙂

Siis mitä, missä ja milloin? Hyvää parempi kuntosalireissu Suomen koilliskairassa Kuusamossa viime viikonloppuna. Itseasiassa kaksikin treenikertaa Kuusamon Hyvinvointikeskuksessa, salilla joka houkutteli lomalaisen jumpalle suunniteltua useammin. Oikeasti en osannut odottaa taas näin hyvää vaikka luultavasti yhdet Suomen fitness-scenen myyvimmät pakarat on rakennettu ilmeisesti tällä kuntosalilla. Ja myönnettäköön, että nimi johti myös tällaista rautarouvaa ja hikisten ja magnesiumia pöllyävien salien ystävää sanotaanko hieman harhaan. Näin sitä ihminen on ennakkoluuloinen, sitä hyvinvointiahan minäkin kuitenkin kannatan ja harrastan. Hyvinvointi-juttujen (ryhmäliikuntaa, fysioterapiaa, hierontaa..) lisäksi vaatimattoman näköisen rakennuksen uumenista löytyi k u n t o s a l i.

Ihastusta ensisilmäyksellä. Ennen varsinaista treeniä suoritettu kierros kaksiosaisella salilla yllätti minut. Laitteisto = bueno! Cybexiä, Precoria, LifeFitnessiä ja toisesta treenisalissa olikin sitten varsinainen herkku. Harvinainen vieläpä sanoisin. Mikä painonnostolava! Ja mitkä oheisvälineet! Eleikoa joka lähtöön. En ole vielä missään perinteisemmällä kuntosalilla törmännyt tällaiseen panostukseen painnonnoston näkökulmasta. Pakko oli siis muutamat tempaukset ja työnnöt jalkatreenin alkuun upottaa ja luultavasti olisin niitä hinkannut valomerkkiin asti jos olisin saanut Adidakseni mahdutettua treenikassiin mukaan. Kotona oli nostokengät (matkatavararajoitus tällä reissulla) Voimannoston lajispesifisiä vaatimuksia vetolavaa kohti en tarkemmin tunne enkä tiedä, joten lavan soveltuvuutta siihen on paha minun arvioida. Erästä paikallista nuorta maastavetäjää kuitenkin haastatellessani hän totesi lavan olevan hieman ”pehmeä” nostaa isoille raudoille eli jalkojen alle kovempi alusta olisi parempi. Paljon mahdollista jos tangon päissä on useampi sata kiloa.

Kolikon heitto kengistä kotona kallistui lopulta treenin edetessä kruunan puolelle, kiitos mielenkiintoisen jalkaosaston laitteiden. Cybexin Hack-kyykkylaitetta olen hehkuttanut ennenkin, eikä mieli muuttunut siitä tällä reissulla. Tiedät mitä tarkoitan jos ja kun pääset tällä jalkoja kurittamaan!

HyKe:ssä (seinältä poimittu nimen lyhennys) oli lisäksi muutama uusi tuttavuus; vaakaprässi (Gym80), jolla sai tuntuman etureiden ylempiin osiin mukavasti ja pakassa laattoja näytti riittävän tukkireisille asti. Saman Gym80 -valmistajan painopakallinen eräänlainen yhden jalan prässi, mikähän lie oikealta nimeltään? Laitteessa siis poljettiin/painettiin alaspäin (kts.kuvaa), ja homman sai liikeradan laajuudesta riippuen joko osumaan enemmän taka-akselille tai etureiskoille. Levytangolla boxin päältä yhdellä jalalla olen tehnyt vastaavaa liikettä, mutta ponnistus vain suuntautuu toisin kuin tässä laitteessa eli ylöspäin. Pakallinen vastus tekee tässä laitteessa lihastyöstä ja vastuskäyrästä erilaisen. Hyvän ja miellyttävän, raastavan ja haastavan. Tykkäsin. Mainitsemisen arvoinen oli myös LifeFitnessin reiden loitontaja- laite, pakaratreeniin suorastaan viimeistelevä helmi.

Selkälaitteita oli pari ja molemmat mieleenpainuvan hyviä, Cybexin Low Row ja Precorin High row. Selkäpuolen perunapelto näillä oikein vuoltuna kyllä kasvaa. Rintalaiteosasto ei suuria tunteita herättänyt yhtä Cybexiä lukuunottamatta, mutta paljon paikkasi etupuolen treeniä penkkipunnerruspenkkien (katsoppa kuvaa..) laatu ja määrä. Hartiaseudun muokkaamiseen oli parikin pätevää laitetta.

Kaiken kaikkiaan laitteistoa oli sekä pakallisia että kiekoin lastattavia muutamia per lihasryhmä ja mielestäni niitä oli ihan riittävästi pienehkön kaupungin salille. Jalkaosasto oli poikkeuksellisen mielenkiintoinen ja kattava. Laitteiden lisäksi kuitenkin taljoja, tankoja, penkkejä ym. oli paljon ja käsipainoja useita sarjoja molemmissa salin osissa. Yksi räkki, yksi smith-laite, crossfit-treeniräkki, toiminnalliseen treeniin välineistöä ja tilaa, loistava veto/nostolava, cardiolaitteita…ei tainnut puuttua mitään mitä hyvät jollei erinomaiset treenit lajista ja tavoitteista riippumatta vaatii. Voiko esimerkiksi minunlaiseni kotikehonrakentaja, jolta on painnonostoon lohkaistu ikuisesti pieni pala sydämestä, jotain vielä lisää treenisalilta toivoa tämän kokoisella paikkakunnalla ? Lomalaista suorastaan hemmotellaan. Rukalta tänne on enemmän kuin kivenheitto, veikkaan että retki Kuusamon keskustaan kuitenkin kannattaa. JUU, ja tiedetään, Rukalla on kuntosali, olen siellä käynyt treenaamassa. Laitteisto on siellä rajallinen ja muistaakseni Hur:in paineilma-vehkeitä, joten tein treenini silloin pääosin vapailla painoilla. Maku- ja tottumusasia nämä Hurrit 🙂

Treenikaverini kanssa poikettiin perustreenistä HyKe:ssä lopulta aikalailla, mutta mitäpä väliä, perille meni, osu ja upposi niinkuin tappara kärpän suuhun konsanaan. Eka treenissä vedetttiin kohtalaisen kova volyymi jaloille ja päälle selkää, supersarjoina kierrellen. Toisena päivänä rakennettiin rintaa, käsivarsia ja lopuksi pieni setti olkapäille. Treeniseuraa salilla oli kourallinen, monen tasoista ja ikäistä treenaajaa. Painnonnostajia en harmikseni nähnyt. Kohdattiinpa yksi edellisen elämän hiihtoniilo, joka oli saman kehityskaaren meidä laillamme kulkenut himohiihtäjästä ja kestävyysurheilijasta raudan pauloihin. Yhtä mieltä paristakin asiasta; kuntosalilla olosuhde on aina sama eikä tarvitse välineitä voidella ja itsensä haastaminen, kehittäminen ja ylittäminen onnistuu tässäkin lajissa. Peukku sulle, tyyppi tuntematon.

HyKe:n tilat olivat siistit ja hyvässä järjestyksessä, kiitos Sheriffi Päivin kirjoittaman salin seinällä olleen A4:n; pientä kultaista ohjeistusta treenaajille järjestyksen ylläpidosta, sen tärkeydestä ja toisten ihmisten huomioonottamisesta myös kuntosalilla. Näytti ainakin vielä toimivan. Peukku siis Päivillekin.

Tsekkaapa HyKe:n nettisivut ja respan rajalliset aukioloajat ennenkuin säntäät treenaamaan. Kertamaksu 10,- ja jos lomailet KuusamonTropiikissa saat sieltä kertakortin salillle ostettua mihin aikaan hyvänsä. Ja varsinkin jos olet kuusamolainen, etkä vielä tämän salin asiakas, niin nyt tiedät että tämmöinenkin aika makea kuntosali teidän kyliltä löytyy.

sdr

”There are so many
  beautiful reasons
  to be happy”

-M-

 

LINKISTÄ tälle salille : Kuusamon Hyvinvointikeskus

Aiemmat salituristin vierailut
SALITURISTI VOL 5:FitTammisto Vantaa
SALITURISTI VOL 4 : WellnessClub Levi Spa
SALITURISTI VOL 3 :AthleteGym Tornio
SALITURISTI VOL 2:Legion Gym Riihimäki
SALITURISTI VOL 1:Voimalaitos Merihaka Helsinki

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s