”Deeppii shittii” – kohti pysyviä muutoksia

Sain yksi päivä postia 🙂

Oon ihan super kiitollinen, että oon löytänyt sut mun elämään! Kiitos!!
Noin puolitoista vuotta sitten otin Marikaan yhteyttä, toiveena saada salitreenaaminen taas kunnolla vauhtiin. Takanapäin oli kyllä useampi vuosi jos jonkinlaista urheilua, treeniä ja ruokailuasioiden opettelua.
Alussa oli taas järjetön into päällä. Mulle heti kaikki tänne!
Mutta, mutta. Asioiden kanssa lähdettiinkin etenemään rauhassa, ja tarkalla ja jopa ärsyttävän maltillisella otteella.
Minun toiveet perinteisesti oli, että rasvaa pois ja lihasta tilalle. Ehkä oli myös jotain ajatuksia sujuvammasta ja energisemmästä arjesta…mutta rehellisyyden nimissä aikalailla tavoitteet olivat ulkonäkö keskeiset.
Ruokavalio katsottiin uusiksi…olen aina syönyt aivan liian vähän, joten ei muuta kuin puntarin kautta, että tulee tarpeeksi. Marika kannusti alusta asti etsimään ne ruoat, joista tykkään.
Sain myös saliohjelmat, juurikin minun tavoitteille räätälöidyt, sekä kattavan opastuksen ohjelmien suorittamiseen. Kerran viikossa treenattiin yhdessä ja hiottiin jo minulle tuttujenkin liikkeiden tekniikkaa ja kropan hermotusta. Pienin askelin eteenpäin.
Tästä aloituksesta on nyt siis noin puolitoista vuotta. Ja voin sanoa, että yksi elämäni parhaista ajoista. En  väitä, että olisi ollut helppoa. Alku varsinkin oli todella takkuinen. Välillä usko omaan tekemiseen ja pystymiseen oli hukassa. Mutta siinä vaiheessa kuvaan astu Marika, joka sanoi, että sä pystyt ja osaat.
Voin sanoa, että mun kroppa toimii nyt 35 vuoden iässä paremmin kuin ikinä ennen. Mun elämäntapamuutos (jotan on varmasti yks 10 vuotta yritetty) on ottanut nyt ison harppauksen. Elämään on löytynyt tietynlainen rentous ja itsevarmuus; ruokaan, treenaamiseen ja kaikkeen mahdolliseen myös salin ulkopuolella. Osaan kuunnella itteäni, tiedän milloin tarvin oikeasti lepoa. Tai milloin vaan laiskottaa. Tiedän, että kun syön tarpeeksi ja oikeita asioita, voin hyvin. Tiedän, että kun treenaan fiksusti, monipuolisesti, fiiliksen mukaan, voin hyvin. Tiedän myös sen, että lepo on tarpeen ja tärkeää.
Ja valehtelisin, jos sanoisin että ihan sama ulkonäölle. Ei se oo ihan sama, aivan mukavasti motivoi jatkamaan hommaa eteenpäin, kun huomaa muutokset myös omassa vartalossa”
Pyydän aina palautetta asiakkailtani. Harva jaksaa ja ehtii kirjoittelemaan, joten useimmiten asiat jää ajatusten ja kokemusten vaihtoon suullisesti. Joskus on oikeasti hyväksi pohtia ja jopa kirjoittaa fiiliksiä ylös; tehdystä matkasta, mistä on lähdetty, mitä on opittu ja mitä on jäänyt käteen (ja ehkä tarttunut mukaan loppuelämän eväiksi). Pyynnöstäni siis sain tämän asiakkaani kasvutarinan.
Mitäpä mietteitä asiakkaani kirjoitus herätti PT:ssä ? Sain puolitoista vuotta sitten valmennettavakseni ei-urheilutaustaisen äidin ja yrittäjän. Aikuisen naisen, jolle liikunta oli lähes välttämätön paha tai pakkopulla pitää itsensä jonkinlaisessa kuosissa. Tiukkaa ja kovaa treeniä oli tehty ennenkin, mutta liikunta ei ollut jäänyt elämäntavaksi. Jotain tuntui olevan myös korjattavaa ajatuksissa liittyen ruokaan, herkutteluun, dieetteihin jne. Vuosien varrella oli monenlaista siis tehty ja yritetty; mitä minä voisin vielä PT:nä tähän antaa?
Halusin opettaa asiakkaani nauttimaan liikunnasta, motivoitumaan suorituksista ja uuden oppimisesta eikä niinkään peilikuvan ja puntarin vuoksi liikkumisesta. Halusin viedä hänet enemmän kohti urheilijaa kuin sunnuntailiikkujaa. Halusin hänen huomaavan kuinka paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia hänellä onkaan oppia uutta ja mihin kaikkeen pystyy kun vain syttyy, innostuu ja motivoituu. Siitä huolimatta, ettei ole urheillut, on perhettä, on jo ikää (?)…. Kuinka paljon voi muovata, kehittää ja houkutella vielä kroppaa uudenlaisiin liikkeisiin ja suorituskykyyn, josta ei ole aiemmin uskaltanut edes haaveilla? Lähes kaikki on mahdollista jos on halua oppia.
”En minä osaa..en pysty..”
Aah, miten mieluinen haaste minulle valmentajana 🙂
Asiakkaani kanssa lähdettiin pitkälle tielle urheasti ja kärsivällisesti, pikkuhiljaa kuntosalilla liikkeissä edeten ja kropan liikkuvuutta, elastisuutta, suorituskykyä ja voimatasoja kehittäen. Mukaan otettiin alusta lähtien myös aerobisen kunnon kehittäminen. Kuntosalilla edettiin helpoimmista liikkeistä kohti vaativampia sitä mukaa kun pohjatyö tuotti tulosta ja eteenpäin meno oli mahdollista, koko ajan tinkimättömästi tekniikkoja hioten. Tänä päivänä asiakkaaltani sujuu mm. takakyykky levytangolla turvallisesti oikealla tekniikalla (alussa ei päästy edes kunnolla kyykkyyn) ja täydellä liikeradalla kuin vettä valaen, maasta vedetään kaikilla variaatiolla ja painonnostoliikkeissä työnnön ja tempauksen salat ovat jo hyvällä alulla. Kaiken tämän ohella aerobinen kuntotaso on noussut kohisten, ensimmäinen polkujuoksukisakin juostuna. Enää ei kuulemma itseä tarvitse potkia sohvalta liikkeelle. Kuntotaso on sellainen, että juoksu on mukavaa ja hiihtokauden alussa ei veri suussa maistunut niinkuin ennen.
If you will not want to learn
no one can help you.
If you are dedicated to learn
no one can stop you.
Sporttinen elämäntapa sopivan rennolla otteella on tullut asiakkaani elämään pysyvästi ja siinä mukana oikeanlainen suhtautuminen ruokaan. Ja näkyyhän nämä muutokset tämän mielettömän fiksun ja huikean naisen kropassa vaikka urheilu edellä valmentajana mielelläni menen. Peilikuva merkitsee, mutta ennenkaikkea tyytyväisyys omaan kehoon on tärkeää, varsinkin meille naisille. (ja riippumatta siitä millainen keho on.)
Pitkän valmennuksen aikana ehtii tulla mutkia, takapakkeja, vastuksia ja kysymyksiä jos jonkinlaisia, mutta myös mahdottomasti hyviä juttuhetkiä, palavereita, onnistumisia, oppimista ja kehittymistä niin tekemisissä kuin myös ajatusmaailmassa. Jaettua iloa tavoitteisiin pääsystä ja vaikkapa uusista ennätyksistä on kiva kokea yhdessä.

received_768553556670986

Kiitos Sinä huipputyyppi tästä yhteisestä matkasta ja siitä, että sain jakaa tarinasi !
-M-
”Todellinen menestys on omien rajojesi koettelemista, omia heikkouksiasi vastaan toimimista ja päivittäistä halua kehittyä” -Tommi Pärmäkoski

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s