Kolmen tunnin kierros FitTammistolla

Seurasin somessa viime vuoden loppupuolella FitTammiston valmistumisprojektia ja laitehankintoja. Hyvä markkinointi ja somehypetys puraisi pohjoisessakin ja päätimme treenikaverini kanssa tehdä Vantaan kokoisen koukun Helsingin reissujemme yhteyteen. Viime lauantaina homma sitten toteutui puolen päivän turistivierailuna Vantaalle.

FitTammisto on käsittääkseni ainakin osittain lisenssikonseptilla toteutettu sali. Asia, josta ei kovemmankaan luokan treenaajan kannata heti hätkähtää. Hommat kun voidaan toteuttaa tälläkin tavalla hyvin ja jopa erinomaisesti, tässä kohtaa sen enempää kuitenkaan selvittämättä (ja tietämättä) mikä osuus on mustanpunaisella Fitillä. Paljon  kiinnostavampaa on mielestäni omistajan 30 vuoden kokemus kuntosaleista sekä  kuntosalilaitteista ympäri maailman. Ja se iso käden jälki laitevalinnoissa näkyy muuten vahvana  🙂

Visio hyvästä ja toimivasta kuntosalista kaikentasoisille asiakkaille on toteutettu laadukkaasti. Tällä salilla kun käy hyvin selväksi se kassavirtaan vaikuttava tosiasia, että kun käytetään oikeasti hetki aikaa ajattelulle ja harkinnalle tietyissä asioissa, niin ne kaikentasoiset tyytyväiset asiakkaat myös saadaan juuri tälle salille. FitTammistolle uskaltaa tulla, vaikkei ikinä ennen olisi kuntosalin ovea avannut, mutta ennenkaikkea myös kokeneempi treenaaja saa täällä treeneistä paljon uutta irti. Viisasta, jokaista treenaajaa arvostavaa bisnes-ajattelua, josta hyötyvät kuitenkin uskoakseni kaikki.

FitTammiston laitteisto on siis tarkkaan valikoituja herkkuja, anteeksi pakko sanoa tuo, tiedät kohta miksi. HammerStrenghtiä ja Cybexiä pääosin, Nautilukselta (Freemotion ja leverage) pari laitetta, pari järeää HCGymiä, BootyBuilderiltä aivan huikean hyvä lantionnostokone, crossfit-laitteistoa ja penkkejä amerikkalaiselta Torquelta sekä kotimaisen Norrmannin penkkejä ja telineitä.

Kuntosali itsessään tuntui pienemmältä kuin odotin. Pientä ahtautta oli havaittavissa paikoin, ja laitesijoittelu ei mielestäni ollut ihan optimaalinen (mm. rintalaitteet). Kompromissejä on todennäköisesti jouduttu tekemään neliöiden rajallisuuden ja toiminnallisuuden puitteissa, mikä on ymmärrettävää. Porukkaa salilla lauantaina tottakai oli, mutta jonottaa ei tarvinnut kuin ainoastaan nostolavalle (2 kpl). Välineistä ja laitteista kuntosaleilla muodostuu kaikille treenaajille suosikkeja ja inhokkeja, riippuen oman kropan pituudesta, muodosta ja välityksistä, liiketekniikoista, treenitaidoista ja kokemuksesta. Henkilökohtaisia mieltymyksiä ja mielipiteitä, ja sitä on tämäkin juttu toki täynnä.

Tarkoitus oli leipoa kroppaa vuorottamalla ylä- ja alakropan liikkeitä supersarjoina, paljon toistoja pienillä kuormilla. Hyvä suunnitelma, joka lennosta vaihtui ensin alakropan vääntöön, josta kiinni selkään, ojentajaan, rintaan jne. Onneksi nostolavoille ei päässytkään heti (olin ajatellut vetäväni muutaman raskaan, lyhyen sarjan treenin alkuun), koska muuten olisin laitepaljouteen vedoten ehkä skipannut normaalit reisikoukistukset, ojennukset jne. Vuoroa vetolavalle odottaessamme päätettiin siis lämmitellä ja aktivoida lihaksia em. laitteilla. Ja voihan vitsit ja pyhä sylvi kun taas rouva kicksit sai. Cybexin reisikoukistus (sekä istuen että maaten) ja reisiojennus -laitteet olivat aivan supersuperhyvät. Vastuskäyrä on juuri oikeanlainen ja liikkeen lopussa, lihaksen maksimaalisessa supistusvaiheessa, tulee juuri sopiva kevennys, jolloin saa puristettua toistot loppuun ja sarjat täyteen ilman helpotuksen ja vajaaksi jättämisen tarvetta. Reiden loitonnus -ja lähennys yhdistelmälaite (2 kpl) oli myös Cybexiä, ja vartalon kulma taas istuttaessa suurempi kuin monessa muussa, josta johtuen liike tuntui ihan eritavalla pakaroissa ja lähentäjissä. Pohjelaite (Cybex) oli vakuuttava, sanoisin, että parasta mitä pohkeeni ovat saaneet tähän asti.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Bootybuilderin lantionnostokone…minä kuulkaa tykkäsin ❤ . Periaatteessa olen vapaiden painojen kannattaja enkä niinkään laitefani, mutta hyvillä laitteilla on kyllä paikkansa treeneissä. Aloittelijalle BootyBuilder on varmasti helpompi tapa tehdä liike oikein ja perillemenevästi, mutta myös kokenut pakaranveistäjä pääsee tällä lihastensa syvimpään olemukseen mukavalla tavalla.

Cybexin hack-kyykkylaite oli hyvä, mielestäni yksi parhaista, jollei paras (Goljatista olen myös tykännyt). Laite mahdollistaa pitkän ja syvälle menevän liikeradan alas selän pysyessä tukea vasten koko liikkeen ajan. Raastavaa mutta tehokasta. Saman merkin jalkaprässi ei herättänyt niin suuria tunteita, toki liikerata oli mielestäni takareidellä tehtynä pidempi kuin monessa muussa prässissä. PALJON ODOTETTU Nautiluksen Freemotion ei säväyttänyt, useista jalka-asentoversiosta huolimatta, luultavasti vaatii enemmän totuttelua ja hakemista. Aloittelijalle en suosittelisi ensimmäisenä. Vieressä ollut HCGymin karkeampaa tekoa oleva laite on mielestäni esimerkiksi etureisitreeniin paljon paljon parempi. Samalla laitteella kun toteutuu myös viikinkipunnerruksetkin 🙂

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

HammerStrenghtin selkälaitteet eivät petä, FitTammiston versiot ovat vieläpä sarjan parhaimmat tähän mennessä kokeiltuista. Yhdistelmä vempele rintaprässistä ja yläsoudusta oli täyden kympin laite. Erilaisia rintapunnerruslaitteita oli useampi ja pari niistä oli ”josmukaanisaisin” mallia. Saimme treeniimme ujutettua melko setin FitTammiston laitevalikoimasta ja nostolavallekin päästiin treenin lopussa (pakkohan sekin oli testata), mutta kaikkia ei ehditty esim. olkapää ja käsivarsien laitteet jäi kokeilematta. Niihin palattaneen vielä. Peruskuntosalilaitteiden lisäksi näkyi myös kelkkaa, räkkiä ym. toiminalliseen treeniin. Puutteita? Ainoa mikä tuli konkreettisesti vastaan oli nostolavan tunkkien puute (apuväline levytangon lastaukseen kiekoilla), mutta tilauksessa/tulossa on nekin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Salin yleisilme oli valoisa ja siisti, ilma vaihtui ja oli lämmin. Mustat, hikeä ja kirosanoja tihkuvat tositreenajan luolat puhuttelevat minua parhaiten, mutta aika virkistävän tyylikäs oli valkoisen, harmaan ja punaisen perusväritys tummien salilaitteiden taustana. Tunnustan tykkääväni myös valosta ja väreistä. Salilla soi neutraali sekalainen musa ja sopivalla teholla niin, etten alussa noteerannut kuulemaani millään lailla (eikä luojan kiitos kuitenkaan mikään radiokanava.) Tunnelma oli hyvä, sali sakeana monenlaista liikkujaa ja puurtajaa. Pukkarit olivat tilavat ja siistit, joista löytyi plussana tavallinen sauna sekä infrapunasauna. Lisäksi salilla on mm. ryhmäliikuntaa, pt- ja fysioterapiapalveluita, lastenhoitoa ja leikkipaikkaa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI…FitTammiston voisi helposti niputtaa samaan kastiin kuin useimmat peruskuntosalit. Miksi tänne piti päästä ? Kaksi asiaa tai oikeastaan kolme tekevät tästä salista minusta poikkeuksellisen erinomaisen, tutustumisen arvoisen ja salikortin hankkimiseen kannattavan paikan (jos asuisin lähempänä 🙂 ) Olen jo kehunut maasta taivaisiin laitteet ja asiantuntevan ja muuten mielettömän mukavan ja ystävällisen omistajan. Kolmanneksi loppusilauksen salin tunnelmaan tuovat mahtavat maalaukset ja tekstit seinillä. EI VOIS ihminen enempää motivoitua näistä. Ainakaan tällainen tunteella treenaava ja syttyvä RockyBalboa -fani ja kasarikasvatti. Ja lisäksi THE ROCK.
N o  w o r d s  n e e d e d.

ptr”The world ain`t all sunshine and rainbows. It`s very mean and nasty place and I don`t care how though you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain`t about how hard you hit, it`s about how hard you can get hit and keep moving forward. That`s how winning is done !” -Rocky Balboa-
Ai niin, mainitsihan Riku uusista tulevista laitehankinnoista…mielenkiinnolla jään odottelemaan. Hemmetti. Kyllä vantaalaisten kelpaa treenata ja ihan himpusti kateus nyt kalvaa ;(
ptr”Be humble. Be hungry. And always be the hardest worker in the room”
– Dwayne the Rock Johnson-
Hyviä treenejä kaikille ja suurkiitokset FitTammisto ja Riku kun saimme käydä tutustumassa saliin. Hieno paikka.
-M-
P.S SALITURISMI on kai yksi hauska harrastuksen muoto ja meidän tapauksessa se tarkoittanee sitä , että käymme treenamassa ja kokeilemassa mielenkiintoa herättäviä laitteita erilaisilla kuntosaleilla ympäri Suomea (tulevaisuuden haaveissa  myös ulkomailla). Treenien ja laitekokeilujen lisäksi tulee samalla tunnusteltua salin henkeä ja ilmapiiriä sekä  perusasioiden toimivuutta ja järjestelyjä salilla. Siis treeniin ulkoisesti vaikuttavia asioita, joilla on yllättävän paljon merkitystä ainakin minulle. Parhaimmillaan ne joko nostavat oman tekemisen tasoa tai vaikuttavat negatiivisesti fiiliksiin, joista taas treenimoodin pääseminen omassa päässä vie aikansa. Joskus hyville paikoille satutaan muiden reissujen yhteydessä puolivahingossa, kiitos googlen ja matkoilla mukana kulkevan treenikassin, ja välillä on reissuja, joilla tehdään täsmäisku katsastamisen arvoiselta tuntuneelle salille. Tammikuussa avattu FitTammisto kuului tuohon jälkimmäiseen.

 

 

 

LINKKEJÄ: 
FitTammisto
SALITURISTI VOL 4 : LeviWellnessClub Spa
SALITURISTI VOL 3: AthleteGym Tornio
SALITURISTI VOL 2: LegionGym Riihimäki
SALITURISTI 1 : Voimalaitos Merihaka, Helsinki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s