Salituristi vol 4.

Viime vuoden loppupuolella vietimme yhden pidennetyn hengähdysviikonlopun Levillä, josta kirjoitin aiemmin blogiini pätkän. Salituristin tarinat osa 4 ovat odottaneet julkaisua jo jonkin aikaa, ja mikäpä oikeastaan parempi hetki siihen olisi kuin talvilomien kynnys helmikuussa, koska luultavasti muutamat onnekkaimmat teistä Leville reissuun suuntaavaat. Ottaakko siis salikamat mukaan vai ei ?

Tälle Levin reissullemme salikamat pakattiin mukaan, ja suunnitelmissa oli ainakin yhdet hyvät bodybuildingtreenit ilman kiirettä turistityyliin ”jollakin salilla”. Vähintäänkin hotelleista löytyy usein kuntosaliksi nimetty kellarihuone tai nurkkaus, ja periaatteessa tällaiseen nytkin varauduttiin. Toisaalta olin kyllä kuullut suunnalta jos toiselta Levin uusista treenihaipeista (ArticChallenge, LeviWellnessClub), ja pieni orastava uteliaisuus ja toivon kipinä jostain käsipainosetin ja kuntopyörän yhdistelmää paremmasta heräsi jo matkalla.

Googlella selviää niin monta asiaa näppärästi matkalla Lappiin. Aikaa on kerrankin perehtyä, selata ja hakea. Niinpä kymmenien autioituneiden talojen tieosuudella luin, että Levillä on peräti 3 salia WellnessClubin logon alla (City, Basement ja Spa). Kaikki hieman erilaisia kuvauksista päätellen. Me haimme parasta perinteistä raudalla täytettyä kuntosalia, ja sen olemassaolo selvisi pienellä koukulla Levin keskuksessa olevaan WellnessCityyn( pieni sali sisältäen vähän kaikkea kaikille mutta ei oikeastaan meille sitä mitä haettiin). Sieltä ystävälliset respan tytöt ohjasivat meidät Spa:han (kylpylän yhteydessä).

WellnessClubSpahan pääsee kätevästi kertamaksulla kylpylän aukioloaikoina. Kylpylän kassalta saimme siis avainkortit pukuhuoneisiin ja kuntosalille. Pukuhuone oli pienehkö huone, jossa oli lukittavia kaappeja sekä pari pientä peiliä ja hyllyä. Odotin ehkä enemmän, mutta ok sisustus kuitenkin. Suihkuja pukuhuoneessa ei ollut. Asia, josta respassa ei kukaan ensikertalaiselle maininnut. Poislähtiessä sekin sitten selvisi kysymällä; muutaman euron lisämaksulla olisi päässyt kylpylän puolelle tai liikuntasalin pukkareihin suihkuun. Lähtöpäivänä hiihtoreissun päätteeksi näin sitten tehtiinkin.

Spa:n kuntosalille sisään astuessa tuli hieman hämmentynyt olo. Back to the eighties fiilis vaikka tarkaan en kyllä tiedä rakennuksen tai kuntosalin rakennusajankohtaa. Davidin sinivalkoiset kuntosalilaitteet hyppäsivät lämpimän keltaisten hirsiseinien lomasta silmiin. Mikä paikka, mikä vuosi….?” Katse peiliin palautti hyvin todellisuuteen ja tälle vuosituhannelle 🙂

Kaksiosainen pienehkö tila oli äkkiä kierretty ja katsastettu päällisin puolin. Ensitunnelmista poiketen hyvät fibat alkoivat sittenkin hiipiä puseroon. Vanhojen (oletan, että nämä ovat alkuperäiskalustoa, varmaa tietoa ei minulla ole) erittäin hyväkuntoisten laitteiden lisäksi salin varustusta oli päivitetty tarkasti priorisoiden täsmäjutuilla eli räkillä, veto”lavalla” sekä hyvällä kattauksella erilaisia apuvälineitä treeniin; tankoja, käsipainoja, palloja, kuminauhoja, levykiekkoja ym..salin toisessa osassa cardiovehkeiden lisäksi oli pienehkö alue toiminnallisempaan treeniin (siihen myös välineitä mukavasti) ja kehonhuoltoon. Kaikki tavarat olivat hyvässä järjestyksessä paikoillaan ja sali yleisesti ottaen todella siisti. Seinillä oli kuvia ”uusista tuulista” ja ilmasta pystyi suorastaan aistimaan tekemisen ilon, motivoivan tunnelman ja eteenpäin menevän otteen. Kuntosalin yksi tärkeimmistä asioista eli tunnelma oli päivitetty hyvin siis nykyaikaan.

”Suomalaisen sisun ja tahdonvoiman” ilmassa leijuneet fengsuit saivat treenimoodin isoille kierroksille, ja hemmetti soikoon, Davideista huolimatta tai jopa niiden ansioista tulihan hyvät selkätreenit vedettyä!JOS maapallossa olis rivat…” on mielentila, jonka silloin tällöin saan treeneissä päälle, ja silloin todellakin  – > I am unstoppable and invincible.
ts. omissa maailmoissani raudan kanssa…

Laitteista ja välineistöstä sen verran, että LeviWellnessSpa:ssa pystyt todennäköisesti vetämään ihan kohtuu hyvät treenit riippuen siitä kuinka laiteorientoitunut olet ja miten monipuolisesti olet tottunut esim.vapailla painoilla treenaamaan. Treenien onnistumiseen vaikuttaa tietysti olennaisesti myös se, kuinka hyvin hahmotat mitä ja miten erityyppisillä laitteilla (jotka todennäköisesti poikkeavat kotisalisi laitteista) pitää tehdä, jotta työ osuu kohdelihaksiin. Tietenkään tällaisen lomakeskuksen kuntosalia ei kannata eikä tarvitse verrata kaupunkien suuriin kuntosaleihin tai bodaukseen profiloituneiden salien laitevalikoimaan eikä -määrään millään lailla. Tosin Levillä voi sekä lomailla, mutta myös urheilijat treenata satalasissa ja tosissaan. Treenileiri onnistuisi enemmän kuin hyvin Levillä, ja nyt en tarkoita ainoastaan hiihtäjiä tai rinnehirmuja.

Hiihtopummin uraa olen joskus suunnitellut jos muut jutut elämässä sattuisi kusemaan lopullisesti kintuille (ns.vaihtoehto C). Tässä tapauksessa salitreenaus ei ainakaan Leville loppuisi, Spa on mielestäni oikein pätevä treenisali ottaen huomioon sen sijainti napapiirin pohjoispuolella paikassa, jossa salikortin höylääjiä tuskin on tungokseen asti. NE lämpimän sävyiset mäntyseinätkään eivät loppujen lopuksi ärsyttäneet, oikeastaan aika lappilainen tunnelma niiden sisällä oli 🙂

Davideista parhaiten osui ja jäi minun  mieleeni ylätalja ja säädettävä painopakallinen punnerruslaite, jossa saattoi tehdä lähes mitä vaan ja vieläpä hyvin.

Jalkaosaston laitteissa on ehkä se suurin puute. Kyykyt ja maastavedot onnistuu räkissä, samoin perus ojennukset, koukistukset jne. laitteissa. Davidin vähän ehkäpä nykylaitteista poikkeava vaakaprässi (ei kuvaa) vaatii totuttelua, mutta hack-kyykkylaite tuntui lupaavalta (muutamia kokeiluja selkätreenin päätteeksi). Käsipainoja, levykiekkoja, penkkejä ym. oli riittävästi, meidän lisäksemme salilla oli muutamia treenaajia samaan aikaan eikä vuoronumeroita tarvinnut välineisiin jaella.

Hack-kyykkylaite

Joten jos Leville suuntaat ja haluat treenata niin kyllä onnistuu! IMO perusbodaaja suuntaa Spa:han ja toiminallisen treenin ystävä hipsuttelee Basementiin. City sopii Sinulle, joka haluat treenata edes jotain ja aikaa on ehkä vähemmän nyt lomalla kätettävissä ”omaan juttuusi” ja/tai asut perheesi kanssa Levikeskuksessa. Tai sitten testaat nämä kaikki 🙂 Mainitaan nyt vielä Kurun joogat ja ryhmäliikunnatkin… Vieläkö mietit ? Treenikassi lähtee siis mukaan eikö niin ? 

-M-

oznor

P.S Kiitos PTPeippo, loistavaa työtä ja aikaansaannosta, ihailen ❤

Linkki Leville :http://www.leviwellnessclub.fi/

Linkit aiemmille salituristin tarinoille:

VOL 3 AthleteGym Tornio
VOL 2 LegionGym Riihimäki
VOL 1 Voimalaitos Merihaka Helsinki


One thought on “Salituristi vol 4.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s