Testissä pirkan pinaattivohvelit

Olen jo tehnyt aika pitkän uran hellan ääressä ja kauhan varressa, ja myönnettäköön reilusti ja siekailematta, kaikkia marttatyyppejä ja mastercheffejä kunnioittaen, että olen melkoisen ”kypsynyt” koko hommaan. Elää kuitenkin pitää, ja lämmin ruoka pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä on rutiini, josta en voi enkä halua luopua. Käytännössä tämä yhtälö on jo kauan merkinnyt sitä, että arkiruoka on aina muutamasta perusvaihtoehdosta väännettyä samaa mutta kylläkin ihan toimivaa ruokaa. Viikonloppuisin yritän innostua tekemään jotain rutiineista poikkeavaa myös ruuan osalta. Käyttäisin kuitenkin runsaasti painoa sanaparille ”yritän innostua”…

Kypsähtämisestä huolimatta tykkään selata ja lukea kaikkia ruokalehtiä, ruokamainosten reseptejä, kokkauskirjoja, kakkukirjoja…ihan kaikkea mikä liitty ruokaan ja ruoka-aineisiin. Jotenkin en vain saa siirretttyä tätä innostusta käytäntöön kuin harvakseltaan. Pari hyvää selitystä takataskustani tähän löytyy: ruokakaupan kaukainen sijainti (lähin 5 km päässä) ja se, etten ikinä jaksa muistaa tarvittavia raaka-aineita saati suunnitelmallisesti kirjoittaa niitä muistilapuille. MUTTA yksi päivä tajusin kuvata reseptin, ja vola` sieltähän se kaupassa kännykän uumenista löytyi.

Luen siis reseptejä ja eniten innostun niistä, joissa on hyvät raaka-aineet eli vähän rasvaa, ei sokeria, hyviä hiilarin ja proteiinin lähteitä jne. Samoin jos ohjeessa on jokin mielenkiintoinen uutuus raaka-aine. Ja pisteenä iin päälle silmäilen reseptin aineksia ja hahmottelen päässä minkälaiset makrot (hiilarit, protskut, rasvat) per annos voisi reseptillä muodostua. Toteuttamisen arvoisilta tuntuvat reseptit joko sellaisenaan tai pienellä luovalla tuunauksella voivat jopa saada minut aktivoitumaan keittiössä.

Viime viikonloppuna pitkään suunnitelmissa olleet k-ruokalehden pinaattivohvelit pääsivät vihdoin toteutuksen alle. Nappiresepti loistavilla raaka-aineilla ja ravintoaineet/annos saavat minut nyt tämän ruuanvalmistusilon jakamaan myös Sinulle.

PINAATTIVOHVELIT (9 kpl)

3 kananmunaa
4,5 dl kaurajuomaa
4,5 dl spelttijauhoja
1,5 tl  leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
250 g hienonnettua pakastepinaattia
Paistamiseen niukahkosti rypsiöljyä tai voita.

  • Riko munien rakenne, sekoita kaurajuoma, jauhot, leivinjauhe, suola ja öljy. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti, sekoita tasaiseksi ja anna turvota n.puoli tuntia.
  • Paista vohveliraudalla, lisää paistorasvaa niukkuuden periaatteella eli vain tarvittaessa 🙂
  • Tarjoa vohvelit hyvän proteiinilisukkeen kanssa kuten kananmuna, savulohi tai muu kala, raejuusto, mifurae tai -suikaleet jne. Lisäksi värikästä salaattia.

Suuntaa antavat makrot/vohveli (taikinasta sain tehtyä 9 kpl vaikka 10 oli tavoitteena)

selfp
1 kpl vohveli:
230 kcal
Proteiinia 10 g
Hiilihydraatteja 30 g
Rasvaa 8 g

Kuitua yhdestä vohvelista saat n.4 g ja pinaatin, kaurajuoman, spelttijauhon ja rypsiöljyn mukana lukuisia elimistöllesi hyviä, terveellisiä ja tarpeellisia kivennäisaineita, mineraaleja,vitamiineja,rasvahappoja jne.

selfpLue paketit ja pussit tarkkaan ennekuin ostat. Itse tykkään käyttää suomalaisia ja suomessa tehtyjä tuotteita jos mahdollista.  Kaurajuomista löytyi aito suomessa tehty Planti-kaurajuoma (samalta tuotemerkiltä löytyy myös muita mukavia juttuja). Speltti-jauhoista ainakin Birkkalan spelttijauhoja pitäisi löytyä useimmista kaupoista. Pinaattipusseja kannattaa tutkia hetki ennenkuin ostoskoriin heittää.

 

selfp

Herkullisia hetkiä Sinulle! Pinaattivohvelit sopivat hyvin kevyelle lounaalle tai vaikkapa sunnuntaibrunssille.

-M-

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s