Salituristi vol 2; selkää Legion Gymillä

”Jep, Riihimäen kautta tää trippi sitten.”

Riihimäen ??? ”

Vaadittiin ainoastaan pari nanosekuntia kun treenikaverilleni valkeni miksi Helsinkiin ajetaan tällä kertaa Riihimäen kautta, koska Riihimäki… no, tarviiko perustella?
Yksi syy miksi treenikaverini on mielestäni paras treenikaveri on juuri se, että tätäkään Riihimäen mutkaa ei tarvinnut enempää selitelllä; tässä pikku kaupungissa sijaitsee the kuntosali, jossa on joskus ajateltu vierailla. Muuta Riihimäellä nähtävää en tiedä 🙂 Riihimäen lasi on tuttu, mutta sen vuoksi mutkaa en lähtisi tekemään, vaikka toisaalta miksipä ei? Lasimuseon kyltit kyliltä pongattiin, oliskohan ollut näkemisen arvoinen paikka? Sinne ei nyt tällä reissulla ehditty 🙂

Ensivaikutelma Legionilta on kiinnostava ja salin sisustus houkuttelee treenaamaan. Salin värimaailma on tumma; mustaa, harmaata ja musiikki heti sellaista, jota salilla pitää ollakin. Siistiä, viimeisteltyä tunnelmaa ja ilmeisen suunniteltua asiakkaita ajatellen, harkitusti panostettu tärkeimpiin asioihin ja hyviä ratkaisuja, joissa on todennäköisesti säästetty euroja (mm. pukuhuoneissa naulakot kaappien tilalta ja lukittavia kaappeja oli kuitenkin eteiskäytävässä niitä tarvitseville). Tuli vaikutelma, että sali on suunniteltu vahvasti persoonallisella tyylillä omaa näkemystä ja kokemusta toteuttaen. Yleisilmeestä jäi mieleen suunnittelijan selvä visio ja hyvä toteutus siitä ! Ylipäänsä fitness ja kuntosaliharrastusbuumi on saanut aikaan sen, että toinen toistaan hienompia ja myös persoonallisempia kuntosaleja avataan pitkin Suomea. Suurten ketjujen liikunta- ja hyvinvointikeskusten rinnalle mielestäni tarvitaankin juuri tällaisia omaleimaisempia ja eri kohderyhmille suunnattuja kuntosaleja.

” Legionilla perinteinen kuntosali ja toiminnallinen harjoittelu yhdistyvät. Tarjoamme monipuolisen ja motivoivan harjoitteluympäristön niin aloitteleville kuin kokeneillekin kuntosaliharrastajille ja urheilijoille. Olemme jatkuvasti kehittyvä ja asiakaslähtöinen kuntosali, joka palvelee kaikentasoisia kuntosalikäyttäjiä kuntotasoon, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Olemme huomioineet laitevalikoimassa ja palveluissa myös vaativimpienkin kuntosalikäyttäjien tarpeet”

Kuntosalin laitteet ovat pääosin Technogymin mustia vipuvarsilaitteita, hack ja prässi ovat Goljatin ( jotka tältä salilta poimisin mukaani, jos saisin 🙂 ), ja näkyipä Hammeria ja paria muutakin merkkiä. Laitteiden valintaan ja laatuun on käytetty selvästi harkintaa, ei ole hankittu koko laitesettiä vain yhdeltä merkiltä . Legionilla on panostettu vipuvarsilaitteisiin ja painopakallisia vehkeitä ei näkynyt. Räkkejä ja taljoja on saliin kokoon nähden hyvä määrä, maastavetolava suorastaan huippu. Käsipainoja tuplasetit (olisko ollut jopa 40kg asti) ja loput yksittäisparit 60kg asti. Penkkejä useita, tankoja ja erilaisia kahvoja riittämiin. Koska vipuvarsilaitteita oli paljon myös levypainoja oli onneksi paljon, ja niille telineitä joka kulmalla. Kaukaa ei tarvinnut siis kiekkoja kannella ja ne oli helppo palauttaa paikoilleen (näyttivät myös pysyneen hyvässä järjestyksessä telineissä).

Legionilla voi peruskuntosalitreenin lisäksi tehdä toiminnallisempaa treeniä, onhan salin nimikin virallisesti Legion Gym & Functional Training Center. Pienehkö osa salista oli pyhitetty näille treeneille ja välineistöä niihin näytti olevan kiitettävästi. Samalla osastolla oli hyvä tehdä omat lämmittelyt ennen varsinaista treeniä.

Taisin kehua jo musiikkia (nyt ei tarvinnut kuunnella radiota!), ja erityismaininta äänentoistosta. En tiedä johtuiko rakennuksesta ja/tai paikasta, mutta biisit soi poikkeuksellisen mukavasti; sopivan kovaa, mutta samalla jotenkin ”pehmeästi”. Tämän fiksummin en osaa kuvata, mutta käykääpä paikan päällä kuuntelemassa.

Treenasimme salilla 15-17 välillä, jolloin salilla oli melko rauhallista, tosin olimme liikkeellä siis heinäkuussa (varmaan hiljaisin treenikuukausi monella). Hiki nousi pintaan treenatessa, mutta ilma vaihtui onneksi salilla hyvin. ”Legionpäivä” osui selkätreenipäivään, ja sitä sitten tehtiinkin. Omasta perustreenistä (laitteet, kulmat jne) poikettiin hieman sen mukaan mitä salilta löytyi, ja itselle uutta laitetta yms. tietysti aina pitää kokeilla.

SELKÄÄ LEGIONILLA

  1. PullOver taljassa + kapea soutu kulmassa SUPERSARJA (talja) 3 x 15+15 nousulla
  2. Ylätalja, leveä 4 x 10 + pudotussarja
  3. T-tanko soutu 4 x 10
  4. Soutu vipuvarsilaitteessa 4 x 10
  5. Maastaveto+räkkiveto SUPERSARJA 3 x 6+6Lopuksi rintaa supersarjoina 2 liikeparia, 3 kierrosta SUPERSARJOINA ja pari tiukkaa kierrosta vatsarutistuksia siihen kun löytyi niin veikeä laite.

 

Perusmaastavetoa en ole tehnyt pitkään aikaan, räkkivedolla on viimeaikoina selkää lopeteltu. Legionin nostolava oli kuitenkin niin houkutteleva, että päätettiin ottaa mave räkkivedon kanssa superina. Kombohan toimi yllättävän hyvin !

Kardiolaitteita oli mielestäni ainakin ”tähän ruuhkaan” riittävästi, liikuntakeskusten pyörä, crossari ja matto -viidakkoon tottuneille varmasti auttamatoman vähän. Peruskuntosalilla mielestäni vähempikin riittää, pääsääntöisesti lämmittely ja loppuverkka käytössä kun ovat. Pidemmät aerobiset voi tehdä ulkona.

Paljon siis hyvää, jollei huippua, mutta jos jotain jäi ehkä kaipaamaan niin pohjelaitteita ei ollut (en ainakaan nähnyt), ei seisten eikä istuen versioita. Selkälaitteisiin voisi olla mukava lisä joku ylhäältä vedettävä laiteversio (esimerkiksi Espoon MyFitissä oli yksi kerrassaan mainio Technogymin laite…) Itse tykkään tehdä myös painopakallisilla laitteilla useita liikkeitä, toisaalta tietty yhdenmukaisuus kuntosalin laitehankinnoissa voi olla ihan osuvakin ratkaisu sillisalaatin välttämiseksi.

Ystävällinen henkilökunta, hyvä ilmapiiri ja tunnelma, loistava musiikki, hyvä laitevalikoima, huippu nostolava…mitä vielä hyviin treeneihin turisti voi tarvita? Eipä juuri enempää kuin motivoituneen olotilan, joka tuli jo saliin sisälle astuessa, ja hyvän mielen, jota mukavasti edesauttoi pukkarin vessassa ollut taulu 🙂

20170704_175227

 

 

 

 

 

 

 

Linkistä pääset tämän salin verkkosivuille https://www.legiongym.fi/

I hope You feel beautiful (or handsome) today !

-M-

 

 

 

 

 

 

 


2 thoughts on “Salituristi vol 2; selkää Legion Gymillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s