Summer vibes – kesän treenikuulumisia

Eilen tuli vedettyä treeniöverit tai hyvät volyymitreenit jaloille, katsotaan nyt miten tästä palautuu ja kumpaan koriin treenisetin lopulta sitten heitän. Pari muuttujaa eilisiltana sai nimittäin aikaan sen, että jäin yllättäen treenaamaan yksin treenikaverin häipyessä takaisin töihin, ja jäin siis ilman autoa, joten ”jouduin” kuluttamaan aikaa salilla kyytiä kotiin odotellessani. Sohvallakin olisi voinut tietysti odotella loppuajan, niinkuin hakijani sievästi vihjaisi istuessani kohtalaisen uupuneena ja lippalakki märkänä vihdoin autoon.

En lakkaa edelleenkään ihmettelemästä miten salitreeni ja rauta minua inspiroi ja motivoi aina uudestaan, vaikka silloin tällöin salille lähtemisen kynnys on korkea ja kotisohva tuntuu poikkeuksellisen ihanalta paikalta maailmassa. Eilisilta oli juuri ”en jaksa lähteä mihinkään ilta” hyvin pitkään kunnes päätin antaa raudalle kuitenkin mahdollisuuden.

Ihan haahuiluksi ei treeni kuitenkaan rajattomasta ajasta huolimatta mennyt. Treenikaverin lähtiessä salilta päässäni kypsyi mukava suunnitelma jalkojeni kurittamiseksi. Päätin tehdä supersarjoja jaloille 3 työsarjaa/liikepari ja 10-20 toistoilla liikkeistä riippuen. Takareittä, etureittä, pakaraa ja osassa liikkeistä koko kroppa välillisesti myös töihin. Liikkeitä tuli yhteensä 12, joten määrää tehtiin 🙂 Lyhyehkö sarjapalautusaika pisti pumpun töihin ja hiki virtasi siihen malliiin, että puhelimen (ja kameran) räpylöinti ei tullut mieleenkään, joten ei kuvia eikä muutakaan ylimääräistä treeniä ja mieltä häiritsevää (yhtä poikkeusta lukuunottamatta josta myöhemmin) tullut tehtyä. Spotifyn soittolistakin sai soida rauhassa, mitä nyt biisejä näpyttelin eteenpäin kuulokkeista.

 

Mitä sitten teinkään ? SUPERSARJOJA seuraavasti:

  1. Askelkyykky taakse vuorojaloin, KP + etuheilautus levykiekolla
  2. Nousu penkille (sivusta) levytanko, jalka kerrallaan + kapea kyykky, smith
  3. Sumokyykky, smith + kapea prässi
  4. Läpiveto taljassa + hack-kyykky etureisille
  5. Pakarapotkut taljassa taakse + loitonnus sivulle
  6. Suorin jaloin maastaveto, KP + reiden koukistus maaten, KP

Kaikille liikkeille ei ole yhtä ja samaa nimitystä liikettä kuvaamaan tai edes ylipäänsä järkevää nimeä. Kuvien puuttuessa jää nyt mielikuvitukselle hyvin tilaa 🙂

Työsarjoja 3 ja toistot 15-20, paitsi penkille nousussa 10/jalka. Muutamissa liikkeissä ”lämmittelysarjoja” 1-2 kierrosta, ja useimmissa työsarjat nousulla eli vastusta/kuormitusta sarjoissa nostaen. Supersarjojen välissä lyhyehkö palauts 30-60s ja liikeparien välissä reilusti enemmän. Jumppaa ihan mukava määrä siis, mutta kevyillä vastuksilla tehden, jos vertaa ”normaaliin” suorien sarjojen treeneihin. Pääpaino hyvällä tekemisellä ja lihasta työstäen, joissain liikkeissä stopilla (alhaalla tai ylhäällä) mukavasti erilaista ärsykettä ja toisissa taas jatkuvalla lihasta piinaavalla tuntumalla raastaen. Tasapainoa ja keskivartalon kontrollia tuli muutamissa liikkeissä treenattua ihan ”ajatuksella”.. Koko jumpassa työsarjoja yhteensä 36 ja toistoja tuli n. 500/jalka. Kyllä iltapuuro maistui hyvältä tämän jälkeen 🙂 Puurokin oli pieni ”kesäspesiaali” eli Keinuhongan tilan kaurahiutaleista Padasjoelta, jota tarttui pari pussillista mukaan ”etelän reissulta”.

IMG_20170710_220209

Tätä hyvin mielestäni onnistunutta treeniä pohjusti aamulenkki metsäpolulla (n.6 km) juosten koirani kanssa, mikä päätyi molempien osalta suoraan jokeen uimaan (oliskohan n. 14 asteista vettä). Sanoisin, että lähti päivä aika kivasti hyrräämään ja veri kiertämään. Luonnollista aineenvaihdunnan peukalointia ja kropan herättelyä.

Salitreenin aikana kilahteli puhelin, mutta tämän yhden ainoan viestin siis kykenin lukemaan:

” täytyy kyllä sanoa että on semmonen flow tähän mun uuteen elämään ettei mitään järkeä. Huippua treenata! Ja juoksusta saa kans semmoset kiksit ettei mitään järkeä. Ja ruoan pitäminenkin tuntuu jotenkin…luontevalta”

Että joskus voi tuntua kivalta…ihanalta…aivan mielettömän huipulta. Kun on pystynyt jotakin antamaan niin, että toinen ihminen syttyy, oppii, iloitsee treenaamisesta ja on saanut uutta sisältöä elämäänsä ja kokee tuollaisia riemun hetkiä. Vitsi, miten hienoa! Sporttista elämäntapaa ja liikunnan ilosanomaa kannattaa jakaa. Ja kyllähän tuon viestin jälkeen oli ilo ylimmillään omassakin treenissä. Jaettu ilo – treenaamisen ilo ❤

Mitenkä aion palautua eilisestä? No hyvin tietysti. Olisko huono läppä jos sanoisin, että mulla on hyvät lääkkeet siihen 🙂 Treeniä ennen käytän latureita vaihtelevalla kombolla, treenin aikana BCAA-juoma (FORCE:n BCAA DrinkMix) ja palautusjuomana heti treenin jälkeen (FORCE Whey100 blueberry, joka on muuten hyvää!). Tunnin sisällä treenistä ISO lautanen kaurapuuroa lisukkeineen (maca-jauhe, ruisleseet, soijalesitiini, raejuusto, sokeroimaton mehukeitto). Ja tänä aamuna kukon laulusta tovi niin heitin tunnin lenkin maantiepyörällä nätisti polkien 🙂 Loppupäivä sitten jotain muuta kuin sporttia.

 

 – Elämä on oikeastaan aika kivaa. Arkipäiväkin voi olla ihan jees. Puolittainen vapaapäivä vaikkakin vain kotimaisemissa voi olla ihan ok. Love my life. (ajatuksia pyörälenkiltä)

Siispä aurinkoista kesää ja liikunnan iloa Sinullekin !

-M-

20170609_140336