Salituristi vol.1 – ja siivullinen kisahuumaa

” I´m in love ” ❤ …voiko näin fiilistellä parista selkälaitteesta kuntosalilla ? No, rakkautta ensi tuntumalla, ja hymy sarjojen välissä oli korvasta korvaan vaikka ärräpäiden saattelemana viimeisiä toistoja selällä puristelin. Olihan vehkeet! Tää nainen oli ihan fiiliksissä, nämä kun saisi mukaan kotiin…

Viime viikonloppu ja vieläpä pidennetty sellainen (to-su) hurahti Helsingissä. Kehonmuokkaajan ja ”kotikehonrakentajan” näkökulmasta lähes täydellisellä ohjelmalla: hyviä treenejä uudella salilla ja päivä kisakatsomossa FitnessClassicissa Kulttuuritalolla.

Alun pitäen suunitelmissa oli käydä tutustumassa meille, olin siis liikkeellä treenikaverini 🙂 kanssa, uuteen saliin Merihaassa (Voimalaitos), ja lisäksi parit treenit vakiosaleilla Mayorsilla ja/tai TöölöGymillä. Voimalaitos Merihaka osoittautui kuitenkin laitevalikoimaltaan niin mielenkiintoiseksi, että kaikki treenit vedettiin sitten siellä. Voimalaitos on tehty entisen salibandykentän/hallin sisälle. Sali on valoisa, avara ja katto on korkealla. Laitteet ovat GPF:n, yksi vanha Davidin prässi näkyi valkoisena pilkkuna muuten musta/puna -sävyisessä laiteviidakossa ja taisipa pari Tecan laitetta myös olla. Lähes huvipuistotunnelma pukkasi päälle kun teki mieli kokeilla vähän kaikkea.

20170421_114410

Kokeiltiinkin sitten oikeasti vähän kaikkea 🙂 Treeniohjelman puitteissa laitteiden mukaan varioiden, ja lapasista kun pääsi karkaamaan, niin ylimääräistä tuli väistämättä tehtyä. Usein itselläni käy reissuissa ja vierailla saleilla kuitenkin niin, että oma treeni vähän kärsii, ja päälle jää tunne lähinnä keskitason tai jopa paskemman puoleisesta treenistä. Sitä ei osaa ehkä keskittyä ihan niin hyvin kuin tutulla salilla, ja laitteet ym. välineet ovat useimmiten erilaiset, jolloin menee oma aikansa ennekuin pääsee niihin ”sisälle”. TöölöGymillä ja Mayorsilla olen Hesan reissujen yhteydessä riittävän usein jo käynyt, että treenit osuu näissä hyvinkin maaliin tai ovat jopa superhyvät. Tällä kertaa kuitenkin uusien salien outoudesta poiketen Voimalaitoksella treenit rullasi heti.

Voimalaitoksella kannattaa mielestäni käydä, jos treenit pääkaupunkiseudulla on suunnitelmissa. Tykkäsin paikasta vaikka pieniä puutteitakin havaitsin. GPF:n laitteet olivat hyviä, tosin ne eivät ole ehkä niin raskasta tekoa kuin esim. Hammerin tai Precorin laitteet, mutta perustreenaajan käyttöön mielestäni ihan kelvolliset. Kaikki laitteet eivät tietysti olleet ylivertaisia verrattuna niihin mihin olen kotisaleillani tottunut (se kun on esimerkiksi treenaajan koosta ja välityksistäkin kiinni, mikä soveltuu kenellekin), mutta muutama superhyvä ”helmi” osui kohdalle. Alkutekstini sydämen tykytyksiä saivat aikaan mm. nämä kuvissa olevat laitteet iso-lateral low row ja iso-lateral front pulldown, ja mukaanhan ne olisin ottanut jos olisin saanut 🙂 Soutua ja vetoa selällä vähän eri kulmasta ja kuinka selkä kiitti vielä monta päivää treenin jälkeen. I LIKED A LOT !

20170423_134106
iso-lateral low row
20170423_134054
Iso-lateral front pulldown

Päivällä ei salilla ollut porukkaa tungokseen asti (=vähän), treenit sai vedettyä käsikirjoituksen mukaan (ja tosiaan sen ulkopuoleltakin) turhia odottelematta, supersarjojakin parissa laitteessa kerrallaan ilman kulmien alta mulkoilevia tai sarjojen väliin tunkeilevia kavereita. Ja se laitevalikoima on oikeasti aika hyvä, käsipainoja useampi setti, mave-paikka/lava, räkkejä ym. monenlaiseen treeniin. Jalkalaiteosastoa ja selkävempeleitä jäi erityisesti ikävä 🙂

 

” Olemme vanhan liiton kuntosali uusilla puitteilla. Voimalaitoksella harjoittelee niin aloittelija kuin kokenutkin saliharjoittelija. Rento ja urheilullinen ilmapiiri takaa, että kuntosali on sinulle kuin toinen olohuone”.

http://merihakagym.fi/

Salissa on korkeuden vuoksi ilmakuutioita hurjasti siksipä lievästi tuntuva ilman puute ihmetytti vähän. Ja kun Oulussa ( ClassicGym ❤ ) treenatessa silmä on kalibroitunut aika korkealle tasolle kuntosalin siisteydessä niin tässä asiassa tämä salituristi näki Voimalaitoksella parannettavaa. Laitteiden huolto? Hmm..toivottavasti on säännöllistä.

Kultsan kisoista jäi mieleen piiiiiiitkä lauantaipäivä (9-19) ja puutunut persus. Keskellä päivää oli jo pakko käydä lenkki kävelemässä ja kahvilla muualla. Päivän ohjelmassa olleita bikini ja body-fitness sarjoja (junior, beginners ja masters eri pituusluokkineen) en jaksanut katsella määräänsä enempää, syystä ja toisesta. Harmikseni ainoa naisten sarja(WomensPhysique), joka olisi kiinnostanut, oli sunnuntaina. Mutta olihan kisat lauantaina katottava loppuun asti, koska miesten kehonrakennuksen sarjat olivat päivän päätteeksi. Eikä harmittanut yhtään enää sitten istuminen; sen verran mykistävä ja mieleenpainuva näky oli Tommi Heinosen olkapäät ja täydellisenä jatkumona hauis-ojentaja linja, niin komeaa katseltavaa.

Ylipäänsä tänä vuonna kisoissa oli mielenkiintoisia nimiä, pohjoista osaamista myös 🙂 , ja hyvin tasaisia sarjoja, joista riitti juttua moneksi päiväksi lajia seuraavien kanssa. Mitä sitten haettiin enemmän, kireyttä vai massaa? Arvostelulajista kun on kyse tuomariston linjaukset herättävät takuuvarmasti aina keskustelua, eikä tästä tullut poikkeusta näissäkään kisoissa. Onneksi en ole asiantuntija (vaikka jokin käsitys arvostelukriteereistä minullakin on), joten saan ja voin siis seurata kovan työn tuloksia kisalavalla ihan penkkiurheilijan silmin ja poimia riveistä omia suosikkejani. Toisinaan osun samaan arvioon jopa tuomariston kanssa. Mielestäni niin kliseistä, mutta totta on se, että voittajia ovat kaikki jotka tuonne lavalle nousevat. Kuitenkaan kaikille oman kehon rakennusta ja- muokkausta harrastaville tämän tyyppinen kisamuoto ei ole se ”mun juttu”, eikä tarvitse ollakaan. Kuntosalilla voi treenata tosissaan ja tavoitteellisesti ilman lunastettua kisalisenssiäkin 🙂 Peukku näillekin saliharrastajille !

20170422_093509
CBB avoin sarja

Nyt on palattu duunin ja treenin ääreen kotosalla. Eikä minulla ole ajatuksissa tai edes suunnitelmissa kisalavat, jos sellaista joku kysyy, ei edes kesäksikuntoon/rantakuntoon projektit omalta osaltani. Kisoista huolimatta tai niiden ansiosta motivaatio treenaamiseen on edelleen kova. Syön hyvin niinkuin ennenkin ja urheilen satalasissa kohti kesää, ja näin myös kesällä. Entäpä Sinä?
sitä tekee sitä mitä tykkää tehdä, niin yksinkertaista se on ❤

-M-

 

 

 


2 thoughts on “Salituristi vol.1 – ja siivullinen kisahuumaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s