Muutama lettu

Tässäpä Sinulle pari suosikkiohjettani proteiiniletuista. Banaaniletut sopivat aitoja makuja kaipaaville ja raaka-aineet niihin löytyvät useimmiten jo kotoa. Itse pidän myös PanCakesMix- jauhoista tehdyistä letuista.  Molemmat saat tehtyä nopeasti ja helposti, eivät vaadi sen suurempia kokkaustaitoja 🙂 Proteiiniletut käyvät hyvin välipalana, iltapalana tai vaikkapa aamupalana herkutellen esimerkiksi yhdessä marjojen tai hedelmälohkojen kanssa. Käytä hyvää pannua ja paiston yhteydessä rasvaa niukkuuden periaatetta noudattaen 🙂 Suuntaa antavat ravintoarvot löytyvät ohjeen lopussa ja paistamiseen käytettyä rasvaa ei noissa ole siis huomioitu.

Banaaniletut (gluteiiniton, maidoton, sokeriton)

Yhteen annokseen tarvitset: 1 banaani, 1 kananmuna ja 2 valkuaista. Mausteeksi hippuselliset kardemummaa ja kanelia. Muusaa banaani ja vatkaa kananmuna ja valkuaiset joukkoon. Mausta taikina. Paista kookosöljyssä. Yhdestä annoksesta saat mukavasti proteiinia ja hiilihydraatteja myös. Hyvä välipalaherkku varsinkin jos banaanisi pöydällä uhkaavasti mustuu; mitäpä jos paistelet ne letuiksi.
Yhden annoksen ravintosisältö : 216 kcal, P 15 g, HH 23 g, R 6 g

Lettutaikinaan voit lisätä halutessasi mm. kaurahiutaleita, mantelijauhetta, mantelimaitoa. Luonnollisesti lisäykset vaikuttaa myös makroihin. Kaurasta saat lisää hh ja manteleista hyvänlaatuista rasvaa 🙂 Itse pidän mantelin mausta ja sopii kyllä näihin tosi hyvin. ( 2 rkl mantelijauhetta  n. 10 g -> 58 kcal, P 2 g, HH 1 g, R 5 g) Yhdestä annoksesta tulee tosi iso kasa pieniä lettuja, välipalanälkä taittuu varmasti !

Letut Fastin PanCakes-jauheesta (sokeriton)

Helpoin ja nopein. Kokkaustaidotonkin osaa nämä. PanCakeMix- jauheita löydät lähimarketin lisäravinnehyllystä (tuskin ihan pienimmistä kaupoista kuitenkaan) joko purkkina tai annospussina. Ohjeet löytyvät paketin kyljestä. Yhdestä annoksesta saat jo aika mukavankokoisen pinon syötävää ja proteiinia on paljon. Hiilari täydennnyksen voit hoitaa maukkaasti marjoilla ja hedelmillä. Minun suosikkini 🙂

Yhden annoksen valmistukseen tarvitset: 1 dl maitoa + 50 gr PancakeMix-jauhetta. Sekoita hyvin ja anna turvota hetki, paista tilkalla kookosöljyä.  Makuvaihtoehtoja tästä jauheesta on banaani-toffee, vaahterasiirappi ja maustamaton (lisätietoja linkistä Fast Pancake-mix). Itse pidän vaahterasiirappi-mausta. Muillakin lisäravinnevalmistajilla on vastaavia tuotteita, mutta en ole itse vielä niitä kokeillut. Lettuannoksesta saa hyvän määrän proteiinia ja hiilareita, sokeria ei käytännössä ollenkaan. Raaka-aineina on käytetty mm. kaura- ja kananmunajauhetta ja heraproteiinia. Valmistuttaja suomalainen FuncFoodFinland oy, valmistusmaa Belgia.
Yhden annoksen ravintosisältö :  207 kcal P 22 g,  HH 15 g (sokeria 0,3g), R 6,6 g

Jos mielessäsi on hiilaritankkaus ja et karttele vehnää niin siihenkin on  nopea ja helppo ratkaisu: nimittäin perusletut valmisjauhoista. Luit oikein 🙂 valmisjauhoista ! Hyvä tilanteisiin kun ja jos haluat tietää nopeasti mitä ja minkäverran ravintoaineita syöt. Perusvalmisjauhoista tehdyt letut sisältävät siis paljon hiilareita, mutta myös kohtalaisesti proteiinia. Ei sisällä ihmeellisiä lisäaineita, himpun verran sokeria, vähän rasvaa ja suomalainen tuote (lisätiedot MyllynParas Lettu ja vohvelijauhe). Linkistä löydät lisää myös käyttövinkkejä.

Kun tein näitä yhdestä pussista tuli 4 kpl isoja lettuja ”kokin” annosteltua taikinaa reilusti pannulle. Pussin ohjeen mukaan siitä saisi jopa 8 kpl isoja lettuja, mutta siis pannusta ja kokista kiinni sekin. Tässä paistamani 1 letun (= 1/4 annosta) ravintosisältö:
1 annoksen (1 iso lettu) ravintosisältö:   220 kcal P 10,6 g, HH 39 g (sokereita 4,2 g),          R 1,6 g

Hyviä herkkuhetkiä Sinulle !

-M-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s