Ohi on -vaellus patukkaviidakossa nimittäin :)

Pieni päivitys vielä näin joulukuun hektisimpään aikaan patukoista. Tämän tästä minulta kysytään näistä ”patukoista” eli mikä olisi hyvä? Mitä niistä kannattaisi syödä? Mikä olisi oikeasti hyvää? Mitä niissä on? Voiko syödä välipalalla? Milloin niitä voisi syödä? Onko ne ihan turvallisia? Suositteletko ? Entä jos haluan syödä välipalan sijasta semmosen patukan? Mitä mieltä sinä olet niistä?

Patukkavalikoima on paisunut kauppojen hyllyillä vuosi vuodelta. Tarjonnasta päätelleen niitä myös ostetaan yhä enemmän välipalaksi tai osaksi sitä, aterian täydennykseksi, palautumisen varmistamiseksi, energialisäksi, proteiinilisäksi tai suklaapatukan tai karkin korvikkeeksi. Monta hyvää syytä poimia lisäravinnehyllyn patukka ostoskoriin. Samat kalorit ja energiaa nekin sisältävät eli sanat ”täydennys ruokavalioon” ovat kai paikallaan. Ylimääräisenä syötynä siis lisäenergiaa samalla tavalla kuin mikä tahansa muu ”ylimääräinen” ruoka, toki parempi lisä kuin se suklaapatukka.

Oikeaa ruokaa ei voita mikään, mutta aina oikean ja riittävästi ravintoaineita sisältävän aterian tai välipalan syöminen ei vain onnistu esimerkiksi matkoilla, lyhyillä reissuilla tai kiireisinä normaaliarkipäivinäkään. Silloin kannattaa valita hyvä lisä aterioihin patukoiden muodossa; ne kun kulkevat helposti mukana ja säilyvät ilman sen suurempia järjestelyjä.

Olen vaeltanut pitkän matkan vuosien mittaan tässä terveellisten patukoiden viidakossa. Toisinaan todelliseen tarpeeseen syöden, toisinaan vaan silkasta uteliaisuudesta maistellen ja lähes yhtä usein myös puhtaaseen makeanhimoon. Mitä lupaavimman ja makeimman ulkonäön, sisällön tai nimen mukaan olen valintoja tehnyt, tottakai. Suklaa, choko, cookie, peanutbutter, whitechoko jne. mitä näitä nyt onkaan, toinen toistaan houkuttelevimpia makuja 🙂 Reissuissa ja tiukasti aikataulutettuina arkipäivinä on ollut pakko välillä yrittää löytää sopiva ja hyvä proteiinitäydennys nopeasti ja helposti syötävässä muodossa. Sopiva ja hyvä onkin ollut lähes mahdoton yhtälö minun kohdallani. Tähän asti.

Ilman tieteellistä meta-analyysiä patukoiden eroista, terveellisyydestä tai mausta, oma subjektiivinen kokemukseni on ollut näissä patukkakokeiluissa seuraava: 1. Lähes varmat vatsavaivat, johtuen lievästä laktoosiherkkyydestäni 2. Lähes varmat vatsavaivat vaikka isoin kirjaimin patukassa lukee no-lactose, lactose-free tai lo-lactose (liekö syynä lisäaineet vai mikä?) 3. Hyvältä maistuvat ”tätä voisin syödäkin” -patukat sisältävät aina suuren määrän sokeria 4. Kengän pohjilta maistuvat sitkeät versiot ovat niitä oikeasti terveellisiä patukoita.

Toisaalta myös viime vuosien sokerin välttely on johtanut kohdallani siihen, että yhä vähemmän sokeria sisältävät tuotteet alkavat maistumaan paremmilta. Liika sokeri tuntuu hampaissa ja saa ruuansulatuskoneiston pois raiteiltaan. Siispä perusTuplan tilalle olen valinnut TuplaEnergyn sieltä terveellisten patukoiden hyllystä, mutta sokeriahan siinäkin on vielä rutkasti. Nyt siihenkin on vihdoin löytynyt vielä parempia vaihtoehtoja: Delight ja Alfa-proteiinipatukat ! Ei sokeria (alle 2g), vaan proteiinia (DeLight 13g ja Alfa 20g), kuitua  (DeLight 15g – Alfa 23g), vitamiineja ja mineraaleja (DeLight D, E, Zn ,Foolihappoa ja Alfa B6, B12,D) . Täydellinen proteiinitäydennys välipalaan, ja käy minulle jopa karkista 🙂

Edellä mainitusta syistä johtuen olen viime vuosina siis suhtautunut melko nihkeästi patukoiden syömiseen enkä niitä muillekaan juuri ole suositellut. Ainoastaan poikkeustilanteisiin, ja niitä itsellänikin jokatapauksessa riittää vaikka miten suunnittelisi etukäteen ruokailunsa. Poikkeustilanteiksi lasken siis reissut, matkat, silloin tällöin kiireiset arkipäivät ja…ylitsepääsemätön makeanhimo (parempi romahtaa proteiinipatukan kanssa kuin levyllisellä Fazerin Sinistä). Tästä syystä on ollut ilo löytää vihdoin ja viimein hyvät tuotteet, joita voin suositella kaikille liikkuville ja ravinnostaan kiinnostuneille ihmisille. Karkin tai suklaan veroista makuelämystä (jos niihin on tottunut) tai sokeripiikkiä näistä ei saa, mutta todella hyvän proteiinitäydennyksen esimerkiksi välipalalle. Itse pidän eniten DeLightin Cookie Dough-mausta, ja ravintosisältö on mieleeni. Ja mikä parasta – ei vatsavaivoja. Linkeistä löydät lisää tietoa tuotteista.

-make healthy lifestyle taste great, feel amazing and be convenient – 🙂

-M-

p.s Poikkeustilanteista tulipa mieleeni myös : Jouluna minä syön suklaan suklaana tai raakasuklaana, enkä huoli mitään korvikkeita kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista huolimatta. Koska on joulu ja kohtuullisesti nauttienkin se kestää vain pari päivää 🙂

FeelDelighted
UnleashAlfa

2016-12-12_17-43-201


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s