Helsinki-Lahti -all day long

Viikonlopusta on jo selvitty takaisin arkeen. Töitä ja treeniä jo kaipasinkin, samoin säännöllistä ja yksinkertaista  ruokailujen rutiinia. Siitäkin huolimatta, että olipahan taas huikea himpun verran pidennetty viikonlopun reissu Helsinkiin ja Lahteen.

Torstaiaamun pikku työrupeaman jälkeen heitin puolen tunnin juoksulenkin ja sen sisällä muutaman intervallivedon, parit lankut ja olin valmis istumaan muutaman tunnin auton ratissa kohti Helsinkiä. Venähtihän se sitten lähes työpäivän mittaiseksi, josta jokin aika kului Ruoholahdessa neljän ruuhkassa. Ehdin kuitenkin sen päiväiset asiat hoitaa,  ja suunnitellun olkapää/ojentajatreeninkin jaksoin vielä vetää Mayorsilla. Paljon sitä päivän aikana ehtii kun hyvällä ja positiivisella energialla lähtee päivää tekemään. Täytyy tosin myöntää, että parempiakin hartiaseudun jumppia olen tehnyt, nyt taisi olla jo pitkän päivän väsymystä hommassa eikä siihen auttanut edes respasta ostettu Inzane-annos. Mutta ei niin huonoa olekkaan etteikö jotain hyvääkin löydy; sain jäätävän takaolkapääpoltteen ja osumat enemmän kuin kohdilleen salin Kraftverkin punaisessa takaolkapäälaitteessa. Huippu vempele 🙂 Sitä minä sitten veivasin into pinkeenä ja hymyssä suin (= tuskainen irvistys). Sinänsä myöhäisempi ilta oli hyvä aika treenille, koska porukkaa oli jo vähemmän, ja sai tehdä oman treenin niinkuin oli suunnitellut.

Perjantaina ehdin illalla vain pienelle hölkkälenkille. Lepopäiväksi treenien osalta olin sen alunpitäen suunnitellut. Lenkin vedin ainoastaan siksi, että pää sai vähän happea ja uni tuli paremmin.

Lauantaina ajoin aamulla Lahteen Nordic Fitness Expo-tapahtumaan. Fitness alan messut ja kilpailuja fitneksessä ja kehonrakennuksessa eri  lajeissa ja sarjoissa. Suomen mestaruudet oli jaossa sekä mm. kansainvälisiä Ben Weider Legacy Cupin kisoja. SM-kisojen katsomossa istuinkin sitten kannustamassa koko päivän ja tauoilla kierreltiin messuhalleja. Syötävää ja juotavaa riitti; lähes joka ständillä oli jotain tarjolla..proteiinipatukkaa, treenijuomaa, raakasuklaataa, energiapatukkaa, chia-suklaamoussea, riisikakkuja maapähkinävoilla jne. Himmata piti näissäkin ”terveellisissä” herkuissa, jottei saanut vatsaa sekaisin. Kiva oli myös nähdä tuttuja ja vaihtaa kuulumisia.

Itse kisat olivat huikeat, olihan taas ohjelmassa paljon odotuksia herättäneitä  ja ennakkoon hurjasti hypetettyjä sarjoja ja kilpailijoita. Tuttujakin oli kisaamassa ja kannustaa yritettiin sen mitä jännitykseltä pystyi. Sokerina pohjalla oli raskaan sarjan kehonrakennuksen sm-kisa. Kovasti odotettu sarja ja tasoltaan jäätävä. Halmo tuli, vei ja voitti vähän ehkä kuitenkin ”puun takaa”. Mielestäni voitto meni sen päivän parhaalle,  ja tietääkseni vapaaohjelmalla Turun mies kiilasi kärkeen. Kari Tapiossa (vapaaohjelman musiikki) oli taikaa 🙂 ja kieltämättä hyvin rento, vapautunut ja raikas esitys.

Mitä tulee tämän kilpaurheilulajin terveellisyyteen tai järkevyyteen, otan siihen ehkä joskus kantaa, mutta yhtä todennäköisesti en (omakohtaisen lajin kilpaurheilutason kokemuksen puuttuessa). Kirjoituksia ja mielipiteitä löytyy kuitenkin niitä kaipaaville joka lähtöön ja monen tason asiantuntijoilta riittämiin asti. Lyhyesti todettakoon, että hyvin harva huipputason kilpaurheilu on moneltakaan osin terveellistä tai ainakin usein hyvin kaukana siitä; äärimmäisyyksiin pitää useimmiten mennä menestyäkseen aivan huipulla. Mutta se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö tavallinen ihminen voisi harrastaa lajeja täysin turvallisesti, ja niin että ne jopa oikeasti edistävät terveyttä ja parantavat elämän laatua. Salilla kannattaa käydä ja lihasta hankkia, vaikkei yksikään vatsapala ikinä erottuisi keskivartalossa. Lähes rasvaton keho ja erottuva vatsapalojen rivistö eivät kuitenkaan ole ”main goal” tai yleensäkään olennaisin tavoite tässä harrastuksessa.

Treenataan liikkumisen ja tekemisen ilosta!

-M-

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s